vrijhoorn

Beste activiteiten in Den Bosch

Den Bosch is een charmante stad in het hart van Noord-Brabant. Of je nu op zoek bent naar een leuke plek om te eten, een luxueus hotel om te verblijven of leuke activiteiten voor een dagje uit, Den Bosch biedt het allemaal. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt van wat je in Den Bosch kunt doen. 

Restaurants  

Er is een grote selectie van heerlijke restaurants in Den Bosch. Van traditionele Brabantse gerechten tot gezonde lunchsalades, je vindt het allemaal in Den Bosch. Proef bijvoorbeeld de lekkere gerechten van Eet & Borrelcafe de Druif, een restaurant in het centrum dat bekend staat om zijn heerlijke gerechten. Of ga naar Brasserie BOB & Co, een sfeervolle plek waar je kunt genieten van een romantisch diner.  

Hotels 

In Den Bosch kun je ook heerlijk slapen. Kies bijvoorbeeld voor het luxe Hotel in Bosch: Graaf van Gelre, waar je geniet van ruime kamers en een prachtig uitzicht over de stad. Of ga voor een knusse bed & breakfast zoals B&B Gasterij Dennenoord. Hier kun je genieten van de rust en de gezelligheid van de stad.   

Wat te doen 

Naast het eten en slapen, zijn er nog veel meer leuke dingen te doen in Den Bosch. Bezoek bijvoorbeeld het middeleeuwse kasteel Heeswijk, bewonder de prachtige Sint Jan Kerk of geniet van een wandeling langs de oude stadsmuren. Ook kun je winkelen in de vele winkels, een bezoek brengen aan het Noordbrabants Museum of een boottocht maken over de Binnendieze.  

Het huren van een boot over de binnendieze kan een geweldige manier zijn om een dagje uit te plannen. Je kunt genieten van het prachtige uitzicht terwijl je langs de oevers van de rivier vaart. Er zijn verschillende manieren waarop je een boot kunt huren. Afhankelijk van de stad waar je bent, kun je bijvoorbeeld een boot huren bij een lokale bootverhuurder of via een touroperator. Kortom, Den Bosch heeft voor ieder wat wils!