vrijhoorn

Hoe leer je zwemmen met een zeemeermin staart?

Zwemmen met een zeemeermin staart wordt steeds populairder in Nederland. In de afgelopen tien jaren zien we de zeemeerminnen steeds vaker in het water, van jong tot oud welteverstaan. Het lijkt wel alsof iedereen van zeemeerminnen houdt.

Zwemmen met een staart aan is niet gemakkelijk en kost zeker even tijd om het goed onder de knie te krijgen wanneer je hier nog niet ervaren mee bent. Het is van belang om het goed te leren om de hobby veilig uit te kunnen oefenen en daarnaast ook nog eens een leuke ervaring te hebben.

Hieronder hebben we daarom de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet zodat je weet hoe kunt leren om veilig door het water te gaan als een zeemeermin.

Tip: voordat je gaat oefenen is het belangrijk dat je met een goede zeemeermin staart aan zwemt. Wij hebben zelf ervaring met zeemeermin staarten van Zeemeerminshop, zij verkopen het merk Fin Fun.

Neem les in zeemeermin zwemmen

De voornaamste optie, en daarom ook als eerst genoemd, is het nemen van een les in het zeemeermin zwemmen. Zeemeermin zwemlessen worden door het hele land aangeboden, van het zuidelijkste puntje van Limburg tot en met het hoogste puntje van Groningen.

Vooral voor kinderen worden er veel lessen aangeboden voor wat betreft het zwemmen met de zeemeermin staart. Voor volwassenen ook wel, maar toch in iets mindere mate. Wil je zien waar je kunt leren zeemeermin zwemmen? Kijk dan eens op Google om te checken waar jij het best terecht kunt.

Leer het van bekenden

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het te leren van bekenden wanneer je iemand in je omgeving kent die veel van het zeemeermin zwemmen af weet. Waarschijnlijk heb je het zwemmen met de staart aan gezien bij bekenden. Je kunt vragen of zij je willen leren hoe je de zwemslag met de staart aan kunt maken.

Het is namelijk niet super moeilijk maar je moet even weten hoe het moet. Als iemand je dat kan uitleggen kun je binnen een paar uurtjes goed leren zwemmen met de staart aan, en dan kan de echte fun pas beginnen.

Ga zelf oefenen

Uiteraard, vooral wanneer je volwassenen bent en/of je onder begeleiding zwemt dan kan zelf oefenen met de zeemeermin staart aan ook helemaal geen kwaad. Het is namelijk zo dat, wanneer je onder begeleiding oefent, het ook even mis kan gaan waarna je de hulp krijgt van degene die meekijkt.

We raden het zelf oefenen wel af wanneer je geen begeleiding hebt, je kunt dan beter even wachten met het zeemeermin zwemmen of een les aanbieder zoeken in de omgeving.

Kijk op Youtube

Je kunt er ook voor kiezen om, voordat je gaat oefenen, wat filmpjes te bekijken op YouTube over het zeemeermin zwemmen. Zo heb je al een globaal idee over het zeemeermin zwemmen en kun je zien hoe je de basisbewegingen maakt. Zo heb je direct een goed idee van waarmee je kunt oefenen tijdens het zwemmen.

Hier nog een filmpje van een van de beste zeemeerminnen: https://www.youtube.com/watch?v=N9HUzODWlPI