vrijhoorn

Hoe creëer ik een groene tuin?

Is jouw tuin kaal en zou je er graag een gezellige, groene tuin van willen maken? Het is niet makkelijk om je tuin zodanig te renoveren dat er meer leven in komt, zeker niet als je geen groene vingers hebt. Wij geven je tips hoe je jouw tuin op budget mooier kunt maken!

Planten en hagen

Een simpele, maar goede manier om je tuin op te leuken is door het planten van hagen. Taxushagen zijn er in verschillende soorten en maten, zijn makkelijk te planten, vergen weinig onderhoud en behouden het hele jaar door hun blad. Een mooie haag is de Portugese laurier; deze krijgt in de lente en de zomer witte bloemen. Ook is de beukenhaag een leuke plant om in de tuin te zetten en te gebruiken als natuurlijk afscheiding tussen jou en de buren. Een portugese laurier bestellen of een beukenhaag kopen is super makkelijk: ze worden namelijk in Nederland gekweekt!

Gras

Een andere manier om je tuin te voorzien van groen, is door het planten van een grasveld. Natuurlijk gras planten vergt wel wat ervaring; de grond moet namelijk goed voorbereid worden voordat je het gras kunt planten. Is het eenmaal geplant, dan moet je het goed onderhouden om ervoor te zorgen dat je er lang van kunt genieten. Voor de mensen zonder groene vingers is het leggen van kunstgras een even goede optie; het is een stuk makkelijker, vergt weinig tot geen onderhoud en maakt de tuin net zo gezellig als echt gras. 

Verbouw je eigen groenten

Wist je dat iedereen in de tuin een moestuin kan aanleggen? Ze hoeven helemaal niet zo groot te zijn! Ook hoeft je tuin niet op het zuiden te staan om er een moestuin in te planten. Er zijn tal van groenten en kruiden die prima kunnen groeien in de schaduw, zoals bieten, wortels en radijsjes. Deze groenten groeien deels onder de grond en hebben daarom geen zes uur per dag zon nodig. Bespaar geld in de supermarkt, creeër groen in de tuin en verbouw je eigen groenten en kruiden.