vrijhoorn

Alle voordelen van een grasdak op een rijtje

Steeds meer mensen laten een groendak ofwel een grasdak aanleggen. Niet zo gek, want een grasdak brengt echt enorm veel voordelen met zich mee. Zo is een grasdak bijvoorbeeld erg goed voor het milieu en biedt het een extra laag isolatie. In dit artikel gaan we wat dieper in op de voordelen die een grasdak met zich mee brengt.

Zorgt voor schonere lucht

Een grasdak zorgt voor een schonere lucht. Dat komt omdat planten fijnstof en CO2 uit de lucht filteren. Het is goed dat CO2 uit de lucht wordt gefilterd, want dat is beter voor het milieu. Dat fijnstof uit de lucht wordt gefilterd is echter voornamelijk ook erg goed voor jou. Fijnstof is namelijk schadelijk voor je longen. Een grasdak filtert behoorlijk wat fijnstof uit de lucht, waardoor er minder in je longen terecht komt.

Isoleert

Een grasdak zorgt voor een extra laag isolatie op je dak. Dat is fijn, want de energiekosten zijn enorm hoog en iedere vorm van isolatie is natuurlijk welkom. Door een grasdak door Habro Tuinen aan te laten leggen, blijft je woning in de winter langer warm en in de zomer beter koel. Fijn, want zo heb je minder energie nodig om je huis te verwarmen of te koelen en dat scheelt een hoop geld.

Verlaagt omgevingstemperatuur

Planten absorberen zonlicht, wat betekent dat ze ook een deel van de hitte opnemen. Door veel planten in je tuin en dus op je dak te plaatsen, is jouw tuin en de omgeving van je woning in de hete zomers een stuk koeler. Dat is fijn, want het is dan goed vertoeven in je tuin!

Vermindert omgevingsgeluid

Je weet inmiddels dat een grasdak werkt als een extra laag isolatie. Die laag isolatie werkt niet enkel voor warmte, maar ook voor geluid. Een grasdak absorbeert namelijk ook een hoop geluid, waardoor je zowel buiten als binnen veel minder last hebt van omgevingsgeluid. Het huis wordt zo een stuk stiller en ook in de tuin kun je van meer rust genieten.

Verhoogt de biodiversiteit

Een grasdak verhoogt niet alleen de waarde van je woning, maar ook de biodiversiteit. Een dak waar namelijk bijvoorbeeld verschillende soorten grassen of planten op staan, trekt insecten en dieren aan. Het is dus enorm bevorderlijk voor de leefomgeving van vogels, vlinders en andere insecten. Zo krijg je niet alleen een levendige tuin, maar ook een levendig dak.