vrijhoorn

Hoe kun je water filteren?

Heel veel water is door verontreiniging niet drinkbaar, zoals regenwater en slootwater, maar zou door middel van een goed filteringssysteem wel op deze manier gebruikt kunnen worden. Ook door kraanwater te filteren, kun je je drinkwater ontdoen van slechte stoffen. Hoe kun je kraanwater, regenwater en slootwater precies filteren, zodat het schoon en drinkbaar is?

Kraanwater filteren

Vaak is kraanwater goed drinkbaar, maar toch zit er nog veel kalk en zout in. Zodoende kiezen veel mensen ervoor om hun kraanwater te filteren, wat onder andere kan met behulp van de volgende middelen:

  • Filterkan: Dit bevat waterfilters die het kalkgehalte in kraanwater verminderen en geur- en smaak verstorende stoffen verwijderen.
  • Waterfilter: Deze kun je op je kraan monteren en bestaat uit verschillende, filterende lagen om onzuiverheden te verwijderen.
  • Waterontharder: Dit is de meest grondige manier van waterzuivering en creëert zacht water.

Door een waterfilter of waterontharder te kopen, kun je dus gemakkelijk jouw kraanwater zuiveren.

Regenwater filteren

Het is ook mogelijk om regenwater op te vangen en te filteren, waarbij het vooral belangrijk is dat het water niet te lang stilstaat en te warm wordt. Daarnaast is het verstandig om het water door een zeef te halen om blaadjes en takjes te verwijderen. Vervolgens moet het sediment uit het water gehaald worden door middel van een theedoek of oud laken, waardoor de voorfiltering wordt afgerond. Hierna kan het water uit de regenton in de waterfilter gegoten worden, waar het als gezond en schoon drinkwater uitkomt. Deze filter zul je af en toe wel even schoon moeten maken om de restjes sediment te verwijderen en zijn optimale werking te behouden.

Slootwater filteren

Tot slot kun je ook slootwater tot drinkwater omtoveren. Ook dit kun je na een grondige voorfiltering door een speciale waterfilter gieten, waardoor het water op een natuurlijke manier door de filters heen sijpelt en gemineraliseerd wordt. Daarnaast wordt het slootwater op deze manier ook gevitaliseerd, waardoor de structuur van het water wordt hersteld.

 

Wil jij schoon en gezond drinkwater genereren? Dan is een waterontharder of een waterfilter kopen een goede keuze voor jou om je kraan-, regen- en slootwater effectief te zuiveren!