vrijhoorn

Ouwehands Dierenpark

In Rhenen heb je Ouwehands dierenpark. Een dierentuin waar vooral avontuur voorop staat. Wat dacht je van de beren in het Berenbos of de zeeleeuwen die er zijn tijdens de spetterende zeeleeuwenshow. Ook kun je naar de ijsberen en kunnen de kinderen zich uitleven in overdekte speeljungle, deze is tevens de grootste van heel Europa. Kom gauw eens naar Ouwehand Dierenpark en bleef hier het dierenleven.

Beren en gorilla’s

Het fijne aan Ouwehands dierenpark is, dat alle dieren hier zichzelf kunnen zijn en daar dan ook de ruimte voor krijgen. Het leuke voor jou is, dat je de dieren ook op een natuurlijke manier leert kennen. De witte leeuwen kun je observeren vanuit de uitkijkpost en in het Berenbos leven de wolven en beren samen. Ook de zeeleeuwenshow ‘Elements’ is enorm spectaculaire om heen te gaan. Het verblijf van de gorilla’s is enorm met een binnenruimte van ruim 1200m2 hun buitenverblijf is zelfs 2800m2. Laat je verassen in dit geweldige dierenpark en nog mooier er is vaak ook een Ouwehands dierenpark korting te krijgen.

De geschiedenis

Cor Ouwehand was de oprichter van het park. Echter begon Cor met een sigarenfabriek. In 1919 besloot hij toch voor iets anders te kiezen en begon hij een houderij, de Grebbeberg. Hier hield hij bijzondere kippenrassen. Maar naast de kippen werden hier ook fazanten, pauwen en wasberen gehouden. Toch liep de kippenhouderij eind jaren dertig niet helemaal goed. Doordat de bijzondere dieren nog wel veel bezoekers trokken, koos Ouwehand ervoor om zijn bedrijf om te bouwen tot een dierentuin. Ouwehands dierenpark werd geopend op 18 juni 1932. Doordat Ouwehand al meerdere parken had bezocht in Europa, wist hij goed hoe hij het park goed kon gaan inrichten.

Tweede wereldoorlog en verder

Het park werd een enorm succes en trok dan ook vele bezoekers. Door de slag van Grebberberg begin van de tweede wereldoorlog werd een zeer groot deel van de dierentuin volledig verwoest. Op last van het Nederlands leger moesten de gevaarlijke dieren worden afgemaakt. De eigenaar deed dit echter elf, dit omdat hij zijn eigen schietkunsten meer vertrouwde als die van soldaten. De wederopbouw van het park kwam erg langzaam weer op gang. In 1950 overleed de oprichter van het park en namen zijn zoon Bram Ouwehand en zijn zwager Jo Baars het park over. In de jaren die volgde is het dierenpark enorm gegroeid. Toch was het park eind jaren 90 bijna failliet. Multimiljonair Marcel Boekhoorn heeft de dierentuin gekocht in 2000 en heeft flink geïnvesteerd in het park. Er kwamen nieuwe verblijven voor de Olifanten, tijgers, leeuwen en ijsberen. Ook kwam na 2000 een nieuw restaurant en meerdere overdekte speeltuinen waardoor het park nog groter is geworden. Momenteel is het een van de meest bezochte dierentuin in Nederland.