vrijhoorn

Tips voor een heerlijke vakantie bij Bloemendaal

Wil je meer weten over de strandtenten van Bloemendaal? In dit artikel laat ik je kennis maken met de meest populaire uitjes en strandtenten. Tevens werpen we een vlugge blik in de keuken. Sinds een jaar of vijf kom ik met regelmaat in Bloemendaal aan zee. Een prachtige badplaats op een paar kilometer vanaf Haarlem. Je kunt er heerlijk fietsen en wandelen door de duinen of een duik nemen in de zee. Als je uitgefietst, uitgewandeld en uitgezwommen bent, is een bezoekje aan één van de mooie strandtenten die Bloemendaal rijk is, zeker de moeite waard.

 

Algemene informatie over het strand

Bloemendaal heeft een strand van 4300 meter. Van dit strand is 550 meter verhuurd aan exploitanten. Er zijn vier strandafgangen en drie strandtrappen. Populaire nabijgelegen parken zijn onder andere Center Parcs Zandvoort en EuroParcs Spaarnwoude.

De Strandpaviljoens

Woodstock69

Zo’n 25  jaar geleden is Woodstock ontstaan met een paar oude containers en een krat bier.

Hier is het onbelangrijk wie je bent of wat je doet. Bij Woodstock kun je heerlijk relaxen in het zand en genieten van lekkere muziek (jamsessies). Er is een binnen- en een buitengedeelte. Woodstock69 staat bekend om zijn feesten en zijn heerlijke keuken. Een echte aanrader uit de keuken van Woodstock69: ‘Hulk-salade’ bestaande uit spinazie, gegrilde paprika, zonnebloem- en pompoen pitjes, rozijnen, rode uit, feta en een dressing van yoghurt en citroen.

 

Fuel (voorheen BLM 9)

Omdat BLM 9 door een brand volledig werd verwoest, is men op dezelfde plek verder gegaan met een totaal nieuwe strandtent onder de naam Fuel.

Het interieur is onder andere afkomstig uit Bali. Natuurlijke materialen gecombineerd met strak en modern in koele grijstinten. Fuel beschikt over twee gescheiden terrassen en is dus prima geschikt om een privé feest te vieren, compleet met buitenbar, muziekinstallatie en toiletten. Zelfs bij minder goed weer kun je hier gewoon doorfeesten; het terras kan namelijk overkapt worden. Wil je lekker zonnen? Maak dan gebruik van de luxe loungebedden. Een echte aanrader uit de keuken van Fuel De keuken van Fuel is internationaal en nieuw is de high tea vanaf 4 personen. Je moet hiervoor wel reserveren.

 

Beachclub Vroeger

Zien en gezien worden? Dan is Beachclub vroeger iets voor jou. Tijdens de gala uitreiking van de Nightlife Awards in Studio 12 te Bunnik is Beachclub Vroeger uitgeroepen tot populairste Beachclub van Nederland. Dat is ook wel een beetje te zien. Het publiek dat bij Beachclub Vroeger komt, is over het algemeen jong en hip. Overigens is iedereen er van harte welkom. Een heerlijke plek om te zien en gezien te worden. Een echte aanrader uit de keuken van Beachclub Vroeger: Heerlijke malse lamskoteletjes van de grill met een huisgemaakte honing tijm saus

 

Bloomingdale

Bloomingdale opende haar deuren voor het eerst in 2002. De strandtent is helemaal uit hardhout opgetrokken en het interieur wisselt jaarlijks. Bloomingdale is wel een beetje ‘the place to be’. Jaarlijks worden er vele zomerfeesten georganiseerd waarvan de muziek vastgelegd wordt op eigen Bloomingdale cd’s. Tijdens deze evenementen nemen s’werelds beste artiesten plaats achter de draaitafels. Een echte aanrader uit de keuken van Bloomingdale: Gerookte zalm, met lauwwarme asperges en huisgemaakte eiersalade.

 

De Republiek

Bij de Republiek waan je je in Oosterse sferen door de prachtige inrichting. De Republiek is een perfecte locatie voor een bedrijfsevenement, modeshow of personeelsuitje.

De Republiek heeft een groot terras dat ook gedeeltelijk overkapt kan worden. Het weer hoeft dus nooit een probleem te zijn. Natuurlijk kun je bij De Republiek ook terecht voor een heerlijk hapje of drankje. Een echte aanrader uit de keuken van De Republiek: Een overheerlijk barbecuegerecht: Tataki van zalm met bosui en teriyakisaus

Tips vervoer:

TIP: als u met de trein komt, neem dan NIET de trein naar Bloemendaal maar naar Overveen/Zandvoort! Vanaf NS-station Zandvoort kunt u met bus 81 naar het Bloemendaalse strand.

Parkeren

Direct aan het strand bevinden zich twee parkeerterreinen waar je je auto tegen betaling kunt parkeren. Kijk voor meer informatie naar de reistips