vrijhoorn

Hoe pijn verlichten met een hot cold pack

Wanneer je pijn hebt op bepaalde delen in je lichaam, dan kan een Hot Cold Pack goed van pas komen. Hot Cold Packs worden gebruikt om warme of koude therapie toe te passen op je spieren. De Hot Cold Packs bevatten een gel welke de warmte of kou vast kan houden. Zo kunnen ze in de vriezer worden gekoeld en in de magnetron worden verwarmd. Je kan ze dus afwisselend gebruiken, afhankelijk van de soort pijn die je hebt. In dit artikel lees je hoe je een Hot Cold Pack gebruikt en wat voor voordelen het heeft voor je spieren en gewrichten.

Hoe gebruik je een hot cold pack om spierpijn te verlichten

Als je spierpijn hebt in je spieren of gewrichten, dan kan warm- en koudetherapie zeer effectief zijn bij het bestrijden van de pijn. Een Hot Cold Pack is hierbij een goeie manier om deze therapie toe te passen. De gel in de Hot Cold Pack is makkelijk te verwarmen in de magnetron en te koelen in de vriezer. Om hem te koelen leg je de Hot Cold Pack ongeveer een uur in de vriezer voor gebruik. Na het koelen leg je hem in een thee- of handdoek en plaats je het op het deel van je lichaam waar het pijn doet. Het is belangrijk om minimaal een kwartier te koelen. Wanneer de Hot Cold Pack niet koud genoeg is, kan je hem altijd nog langer in de vriezer leggen om hem verder te laten koelen.

Wanneer koelen met een hot cold pack?

In het algemeen is het belangrijk om zo snel mogelijk na het ontstaan van een blessure te koelen. Hieronder lees je bij welke klachten koude therapie kan helpen:

-Een blessure of kneuzing: Wanneer je net geblesseerd bent dan kan het gewricht gaan zwellen. Zwellingen kunnen veel pijn gaan doen, door te koelen kan je dit tegengaan.

-Migraine of hoofdpijn: door te koelen kun je de pijnklachten van migraine of hoofdpijn op korte termijn verlichten.

-Oogpijn en tandpijn: deze klachten kunnen zorgen voor zwelling, deze zwelling is vaak pijnlijk.

-Ontstekingen: kou werkt ontstekingsremmend, bij een beginnende ontsteking is het belangrijk om te koelen.

Wanneer verwarmen met een hot cold pack

Warmte therapie met een Hot Cold Pack wordt vaak toegepast direct na een inspanning. Bij de volgende klachten kan warmte therapie je helpen:

-Spierpijn: door overbelasting kan dit ontstaan

-Stijfheid: ontstaat ook door overbelasting en te weinig rust

-Rugklachten: uit onderzoek blijkt dat warmte therapie rugklachten tegen kan gaan