vrijhoorn

Wat moet ik doen als ik mijn boot wil verplaatsen?

Bij de aankoop van je boot kies je natuurlijk voor een haven in de buurt, waar je boot het grootste deel van het jaar rustig en veilig ligt. Maar soms zijn er redenen dat je boot verplaatst moet worden naar een andere haven. Waar moet je aan denken en wat zijn de mogelijkheden bij het verplaatsen van een boot?

In welke situatie kun je je boot verplaatsen?

Er zijn natuurlijk meerdere redenen te bedenken voor het verplaatsen van je boot van de ene naar de andere haven. Denk aan het feit dat er groot onderhoud moet plaatsvinden, maar dat dat niet mogelijk is in je eigen jachthaven. Of misschien ga je verhuizen en wil je de boot wat dichter in de buurt van je nieuwe woonadres hebben liggen. Het is ook mogelijk dat je niet meer zo tevreden bent over de haven waar je nu ligt. De tarieven zijn gestegen of je hebt moeite met een veranderde situatie rond de ligplek. Kortom, er kunnen allerlei motivaties zijn om de boot te verplaatsen.

Waar moet ik op letten bij het verplaatsen van mijn boot?

Zeker als je boot gerepareerd moet worden, is het niet altijd verstandig om de tocht naar de andere haven zelf te ondernemen. Je kunt dan beter gebruik maken van een bedrijf dat daarin gespecialiseerd is. Zo kun je het boottransport door Jachtmakelaar Kappers laten uitvoeren. Zij hebben niet alleen de mogelijkheid om je boot professioneel over water te vervoeren, het kan desnoods ook over de weg. Dankzij de kennis en ervaring die een boottransporteur heeft, kan goed ingeschat worden of het wel of niet verantwoord is om de boot nog over het water te vervoeren. Zeker in het geval van noodzakelijk onderhoud is deze overweging natuurlijk belangrijk. Hierbij wordt altijd gekeken naar de beste optie. Vervoer over water is vaak de meest voor de hand liggende oplossing, maar niet altijd de beste keuze.

 

Mocht het vervoer toch over het water plaatsvinden dan kun je zelf je boot besturen en je onderweg laten adviseren door de experts. Je kunt ook gebruik maken van de diensten van een schipper van de transporteur. Dan ben je er zelf geen extra tijd aan kwijt, maar je weet zeker dat je boot in deskundige en betrouwbare handen is en dus veilig in de nieuwe haven aankomt.